25 August 2008

Poze de la ADfel

Eu

Ada (pictorita)

Am impartit niste "buletine de vot" pe care oamenii au putut scrie ce nu le convine la lumea din jurul lor, iar apoi le-au pus in urna. La afarsit noi le-am scos din urna si le-am prins pe panou. Textul de incurajare:

Am iesit dintr-un sistem totalitar si traim in Democratie, nu? Ok - hai sa vedem cum functioneaza: Esti chemat la vot o data la patru ani. In general, ai de votat intre cativa indivizi fatarnici care se ofera sa te reprezinte, dar ale caror intentii reale sunt dubioase.

Sunt cateva partide care, odata la 4 ani, iti propun fiecare cate o suta de solutii mediocre la pachet. Votezi partidele, se creeaza un guvern, un parlament, care, treptat, uita tot ce au promis. Noi ramanem cu problemele.

Si totusi, acum suntem liberi si avem democratie: votam alesi care ne reprezinta interesele. Cu schimbalumea.ro, mai facem inca un pas.

Internetul nu este pe deplin utilizat in sprijinul proceselor democratice. Deocamdata, este folosit cel mult pentru a informa cetatenii sau, in cel mai bun caz, pentru a-i ajuta sa-si plateasca amenzile fara a mai sta la coada. Plecand de la aceasta constatare, schimbalumea.ro iti propune experienta unei noi generatii a democratiei: democratia user-friendly.

Implica-te activ in formularea problemelor si solutiilor care te afecteaza chiar pe tine. Propune si discuta probleme si solutii, organizeaza si lanseaza apeluri la actiune: de la petitii sau initiative legislative, pana la organizarea de intalniri, flashmob-uri si demonstratii. Problemele TALE si felul in care ne organizam INTRE NOI au de acum un spatiu liber, intuitiv si distractiv.

E o corvoada inutila mersul la vot? Te intelegem! Decat sa alegi intre oameni intre care nu ai de ales, mai bine stai pe net. Ramai acasa! Stai in fata monitorului si Schimba Lumea!

Urna 'Schimba Lumea' in care oamenii si-au pus propunerile si oameni completand propuneri langa urna

Urna dupa ce-a fost deschisa

Dupa ce-a fost deschisa urna propunerile au fost agatate de panou

Merci Irinei de la Dreamproduction pentru poze (Dreamproduction programeaza Schimba Lumea).